Hondenschool Mijn Maatje

Het beste adres voor een sociaal maatje!

Treibball

Bij Treibball staat samenwerken met je hond centraal. Je leert je hond om (uiteindelijk) 8 grote gymnastiekballen die in een driehoek op het veld liggen, op jouw aanwijzingen in een doel te drijven. Zelf sta je met je voet op de doellijn en je stuurt de hond vanaf jouw positie het veld op om de ballen in de juiste volgorde met hun neus in dat doel te drijven. 

Deze hondensport komt uit Duitsland en is bedacht door Jan Nijboer, het lijkt wel een beetje op schapen drijven. Bij Treibball gaat het om het plezier van de hond in de activiteit en de samenwerking tussen hond en baas. Bij deze sport is de hond de mens niet van dienst, het is precies andersom. Het baasje heeft overzicht en helpt z'n hond, zodat die geconcentreerd met 1 bal bezig kan zijn.

Treibball is geschikt voor (bijna) alle honden, er zitten geen sprongen in zoals bij Agility dus oud en jong kunnen meedoen, zolang ze er maar plezier in hebben! Als baasje hoef je dus niet over het veld te rennen ;-), je blijft op dezelfde plek staan en de hond moet op jouw aanwijzingen letten.

Een serie bestaat uit 10 lessen die je in 10 weken volgt, deze worden gegeven op de zaterdagmiddag om 12.30 uur. We starten 9 maart. Vol is Vol!