Hondenschool Mijn Maatje

Het beste adres voor een sociaal maatje!

In het zonnetje gezet

Deze keer zetten we Jop in het zonnetje. 

Jop kwam bij ons op de puppycursus en daar bleek wat bijzonders mee aan de hand te zijn. Het vrouwtje had al contact met me gezocht of wij een geschikte cursus voor hem hadden, want Jop was doof geboren. Gelukkig trainen wij naast de commando's ook met gebaren, dus dat was geen enkel probleem! Jop is een lieve Friese Stabij en windt iedereen om z'n poot met z'n aandoenlijke koppie, meestal houdt hij hem een beetje scheef alsof hij extra zijn best doet om je te begrijpen. Inmiddels traint Jop bij de Beginners en heeft de basiscommando's door middel van gebaren van de pups al onder de knie. Ga zo door Jop, samen komen we er wel!

Dit vertelt het vrouwtje over hem:

Dit is onze Jop, een Friese stabij van inmiddels alweer 6,5 maand oud.
We hebben Jop als 8 weken oude pup opgehaald en na een ruime week reageerde Jop nog steeds niet op zijn naam.  Hierdoor gingen wij ons af vragen of Jop überhaupt wel iets kon horen,  wij hebben toen getest door met pannen deksels te slaan. Onze andere hond schoot omhoog van de schrik, maar Jop sliep lekker verder.
Hoe gaan wij nou om met een dove hond? Direct nadat wij bevestigd kregen dat Jop echt doof is hebben wij contact opgezocht met de hondenschool. En gevraagd of zij ons kunnen helpen Jop toch zoveel mogelijk commando’s aan te leren. En dat is gelukt! Door de puppy cursus kunnen wij aandacht vragen en houden van Jop, en al snel kreeg hij ook het commando zit onder controle. Sinds we bij de beginners mee mogen doen kan Jop ook de af en het hier komen gaat al steeds beter! Al houd hij ook van ons uitdagen.
Jop woont bij ons op de boerderij samen met veel verschillende hobby boerderijdieren en onze andere hond Jindi, waar Jop ook erg veel van leert.
Wij zijn blij dat we bij de hondenschool mogen trainen en dat de instructeurs zo goed mee denken om bij de commando’s (extra) hand gebaren voor Jop te verzinnen!