Hondenschool Mijn Maatje

Het beste adres voor een sociaal maatje!

Hond van de maand september

Deze maand zetten we Yoda in het zonnetje. Yoda is destijds bij ons begonnen in de Basiscursus. Dat was een cursus voor met name de "coronahondjes" die de puppycursus niet konden volgen en inmiddels te oud waren om deze alsnog te doen. Om in te stromen bij de Beginners misten ze de basis en met de Basiscursus hebben we Yoda klaargestoomd om aan de Beginnerscursus deel te kunnen nemen. Yoda komt altijd met heel veel energie het veld op en vindt het allemaal fantastisch. Het vrouwtje moest soms alle zeilen bij zetten om Yoda onder controle te houden, maar ze heeft de moed niet opgegeven en is heel trouw door blijven trainen. Langzamerhand zag je dat dat zijn vruchten afwierp en de rust er bij Yoda steeds een beetje meer in kwam. Inmiddels traint Yoda bij de Gevorderden waar bijna alles los van de lijn getraind wordt en je ziet hem steeds meer vooruitgaan. Een heel mooi voorbeeld dat volhouden en doortrainen werkt! Complimenten voor het vrouwtje!


Dit vertelt z'n vrouwtje over hem: Dit is Yoda, een Duitse staande draadhaar nu 2 jaar en 8 maanden.
Toen Yoda als pup bij ons kwam, was hij zo klein dat we twijfelden of het wel een flinke hond zou worden. Wel was hij ondeugend en nieuwsgierig en begon hij te groeien en is het toch een mooie hond geworden. Met het groeien werd hij ook onstuimiger en energieker. Helaas konden we tijdens de corona periode niet naar puppyles. Op het moment dat dit wel kon had Yoda er veel plezier in.
Wanneer we weg gaan wil hij altijd mee en vindt dit heerlijk. Ook de dagelijkse wandelingen doet hij met veel plezier( en energie). Na het lopen is hij graag in zijn weide en ook als het regent ligt hij er ontspannen bij. Als Yoda bij ons binnen komt verandert hij van ruig en energiek in een kalme en zachtmoedige vriend. Meestal ligt hij onder de tafel rustig en ontspannen of in zijn bench. Wat we leren tijdens de lessen laat hij ook in andere omstandigheden steeds vaker zien, terwijl ik daar in het begin wel enige twijfel over had. Ook het gebruik van de gentle leader heeft hier zeker aan bij gedragen. Wellicht gaan we na deze serie lessen nog door met Yoda. Al met al kunnen we Hondenschool Mijn Maatje warm aanbevelen aan iedereen die wil gaan lessen, het is een fijne plek voor hond en begeleider.