De medewerkers van Hondenschool Mijn Maatje stellen zich graag aan u voor.

 

FRANCY VOS

In 2007 werd mijn droom werkelijkheid met de opening van Hondenschool Mijn Maatje. Na diverse opleidingen ben ik gestart.

Ik had 1 missie: Honden een prettig leven bezorgen bij hun eigenaren door mijn kennis over honden aan hen over te dragen en de baas te begeleiden bij de opvoeding.

Nu, 10 jaar later, kijk ik terug en denk: Missie geslaagd!

Vele baas-honden koppels genieten dagelijks van elkaar!

Ik heb dit niet alleen gedaan maar samen met mijn team! Zonder hen had ik dit niet kunnen bereiken!

Ik hoop nog vele jaren dit prachtige beroep uit te mogen oefenen. Ik voel me bevoorrecht met deze prachtige dieren te mogen werken!

Voor mij staat het genieten van je hond op de eerste plaats!

 

Francy Vos.

Instructrice gehoorzaamheidstraining, praktijkspeuren en gedragstherapeute.

Eigenaresse hondenschool.

 

 

NOESKA HAITJEMA

Ik geloof niet in een drilmethode maar in het plezier maken met je hond. Gehoorzaamheid dwing je niet af maar dat verdien je door op een liefdevolle manier te trainen en zo een vriendschapsband op te bouwen met je maatje. Liefde, geduld en consequent zijn in de opvoeding van je maatje is de gulden regel. Ik heb inmiddels een tweede hond er bij, Jessie een Goldendoodle. Deze was vanaf haar puppytijd onzeker en bang voor andere honden. Door haar iedere keer mee te nemen naar de hondenschool als ik les moest geven en zij "verplicht" moest leren spelen met andere honden is ze voor een groot deel over deze angst heen gekomen.

 

De hondensporten Treibball en Hoopers zijn in deze omgeving nog niet zo bekend, terwijl de honden dit zo leuk vinden om te doen! Ik daag je dan ook uit om eens mee te doen met de workshops, dit verstevigd de band met je hond nog meer op een ontspannen en spelende wijze.


Naast het geven van de lessen op de hondenschool ben ik ook instructeur Praktijkspeuren. Je leert hier samen met je hond om een vermist persoon op te speuren, deze lessen zijn individueel en ook geweldig om te doen!


Het leuke van lesgeven vind ik om de baasjes te leren hun hond "te lezen" en ze handvatten en tips te geven zodat ze een sociaal en stabiel maatje hebben voor het leven. Ik zie het als een uitdaging om ze het leven door de ogen van een hond te laten bekijken, die is namelijk heel anders dan dat wij als mens het leven zien.


Naast mijn "hondenleven", ben ik werkzaam op de afdeling Informatievoorziening van een waterschap. Ik help medewerkers met ICT problemen bij de helpdesk en assisteer bij interne ICT trainingen. 

 

 

 

 

Noeska Haitjema

Instructrice gehoorzaamheid/treibbal/hoopers/praktijkspeuren

 

 

DANIELLE TAMMELING             

Een aantal jaar geleden had ik een fantastische hond, met een enorme gebruiksaanwijzing. Zoals veel mensen dacht ik destijds dat het opvoeden van een hond vooral met gezond boeren verstand te maken had. Gelukkig kwam ik er op tijd achter dat ik het met deze hond niet zonder hulp ging redden en daardoor kwam ik in contact met Francy. 

Tijdens de jaren die ik met die hond aan het trainen ben geweest, heb ik enorm veel geleerd en uiteindelijk een echt Maatje gekregen. Het heeft me vooral geleerd dat gezond boeren verstand alleen, niet voldoende is om een hond op te voeden. Ik heb honden leren lezen, geleerd over hun denkwijze en vooral ook geleerd dat onze eigen lichaamstaal van hele grote invloed is op onze honden. 


Toen ik gevraagd werd door Francy om instructeur te worden, hoefde ik ook niet lang te twijfelen. Ik had op dat moment geen hond meer en vond het erg leuk om toch weer met de trainingen bezig te zijn. Het leukste aan het geven van de trainingen vind ik dat ik mijn kennis nu kan overdragen op de cursisten en op die manier kan bijdragen aan het plezier dat ze met hun honden beleven. Daarnaast blijf ik zelf ook iedere keer weer bij leren, wat erg van pas komt met onze nieuwe pup Beer.


Naast een drukke baan zorgt het geven van de trainingen voor een stukje ontspanning en vooral voor een heleboel plezier en voldoening. Het is ontzettend leuk dat je kunt zien dat de cursisten een band opbouwen met hun hond en dat ze samen echte Maatjes zijn geworden!

 

 

Danielle Tammeling

Instructrice gehoorzaamheidtraning

 

 

KAYLEIGH BOOD

Ik ben Kayleigh Bood en geef gehoorzaamheidstraining.

In mijn dagelijks leven houd ik mij vooral bezig met mensen. Mijn achtergrond ligt in de psychologie en heb veel ervaring met het begeleiden en coachen van mensen.

Toen ik met mijn eerste eigen hond Siggy naar gehoorzaamheidstraining ging merkte ik hoe leuk maar ook ingewikkeld het kan zijn om een hond te trainen. Tot zo ver had ik al vele uren doorgemaakt in gesprek met mensen die soms al moeilijk te begrijpen kunnen zijn. En nu had ik een hond, maar hoeveel ik ook tegen haar praatte ze zei niks terug. Toch bleek ik een oogje te hebben voor de taal van honden wat er toe geleid heeft dat ik werd gevraagd om gehoorzaamheidstraining te geven. Na mij verder te hebben verdiept hier in de aspecten van gehoorzaamheidstraining en veel lessen te hebben meegelopen ben ik nu onderdeel van het team dat de Hondenschool Mijn Maatje maakt.

Als instructrice is het mijn doel om ieder baasje en zijn/haar hond de kennis te geven en de vaardigheden te helpen ontwikkelen die leiden tot een stabiel en gelukkig leven met elkaar.

 

Kayleigh Bood

Instructrice gehoorzaamheidtraining 


ANNELIEN WERINK

Ik ben Annelien Werink. Momenteel zit ik in het laatste leerjaar van de opleiding homeopathie voor dieren. Dit is een erg leuke en interessante opleiding gebaseerd op honden, katten en paarden. Homeopathie is een natuurlijke en  zachtzinnige geneeswijze en is in te zetten bij de meest uit een lopende klachten zowel acuut en chronisch. Denk hierbij aan bijvoorbeeld jeuk, verschillende soorten angst en stress, hormonale problemen maar ook kennelhoest en ontstekingen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Hiervoor heb ik de opleiding paraveterinair (dierenartsassistente) succesvol afgerond.

Voorheen heb ik veel met honden bij een dierenpension gewerkt, waar ik veel geleerd heb over honden en de hondentaal. Onze pup Bolla is bij ons thuis geboren dus we hebben met haar alles mee gemaakt vanaf het eerste moment. Het leek me dan ook erg leuk om met haar naar cursus te gaan. We kwamen bij hondenschool mijn maatje uit waar we nog steeds met veel plezier trainen.

Toen ik zag dat er een plek vrij kwam in het team van hondenschool mijn maatje twijfelde ik geen moment om te schrijven! Ik zie uit naar deze kans, ik hoop zelf veel bij te leren en ik hoop ook zeker dat ik veel honden en hun eigenaren wat bij mag leren.

 

 

Annelien Werink 

Instructrice gehoorzaamheidstraining i.o.

 

ESTHER RENSSEN

Ik ben Esther Renssen. Op de foto zien jullie mij samen met mijn hond Tika. Tika komt uit Spanje en heeft daar op straat geleefd. Toen ze bij ons kwam wonen gaf dat in het begin nogal wat moeilijkheden. Het was een erg bange hond die helaas zichzelf al had aangeleerd om zich te verdedigen voor alles wat ze niet vertrouwt. Ik ben met Tika gaan trainen bij Mijn Maatje en daar hebben we beide ontzettend veel geleerd. Ik vind hondengedrag ontzettend interessant en ook te zien hoe snel een hond iets kan leren vind ik geweldig! Na een hele tijd de gehoorzaamheidstrainingen te hebben gevolgd ben ik met Tika behendigheid gaan doen. Dit was een hele nieuwe uitdaging waar we weer beiden veel plezier aan hebben beleefd. Nu geef ik zowel behendigheid als gehoorzaamheidstrainingen bij Mijn Maatje. Dit is voor mij weer een nieuwe uitdaging waar ik veel plezier aan beleef. 

Naast het geven van de trainingen volg ik de deeltijdopleiding dierenartsassistent paraveterinair. Hierin speelt ook hondengedrag weer een rol, en daarom zie ik dit als een goede combinatie. Daarnaast werk ik nog in Slagharen bij de pony's, wat naast honden echt mijn tweede passie is. 

 

 


Instructrice behendigheid

 

 

KIRSTEN KLEIN