De medewerkers van Hondenschool Mijn Maatje stellen zich graag aan u voor.

 

  

NOESKA HAITJEMA

 

1 juni 2021 ging er een lang gekoesterde droom van mij in vervulling. Na 10 jaar als instructrice te hebben meegedraaid, de fijne kneepjes van het vak te hebben geleerd, steeds meer inzicht in het hondenbrein te hebben gekregen, mag ik Hondenschool Mijn Maatje nu mijn eigen hondenschool noemen! Ik wens jullie een leerzame, ontspannen en vooral leuke tijd toe bij ons!

 

Ik geloof niet in een drilmethode maar in het plezier maken met je hond. Gehoorzaamheid dwing je niet af maar dat verdien je door op een liefdevolle  manier te trainen en zo een vriendschapsband op te bouwen met je maatje. Liefde, geduld en consequent zijn in de opvoeding van je maatje is de gulden regel. Mijn eerste hond Syb was een Labradoodle en is net geen 12 jaar geworden. Jessie is een Goldendoodle geboren in 2015 en was vanaf haar puppytijd onzeker en bang voor andere honden. Door haar iedere keer mee te nemen naar de hondenschool als ik les moest geven en zij "verplicht" moest leren spelen met andere honden is ze voor een groot deel over deze angst heen gekomen.

 

De hondensporten Treibball en Hoopers zijn in deze omgeving nog niet zo bekend, terwijl de honden dit zo leuk vinden om te doen! Ik daag je dan ook uit om eens mee te doen met de workshops, dit verstevigd de band met je hond nog meer op een ontspannen en spelende wijze. Behendigheid/Agility bieden wij ook aan. Ben je klaar met de gehoorzaamheidslessen maar wil je toch iets leuks en actiefs blijven doen met je hond dan kun je dit eens overwegen. 


Naast het geven van de lessen op de hondenschool ben ik ook instructeur Praktijkspeuren. Je leert hier samen met je hond om een vermist persoon op te speuren, deze lessen zijn individueel en ook geweldig om te doen!


Het leuke van lesgeven en het runnen van een eigen hondenschool vind ik om de baasjes te leren hun hond "te lezen" en ze handvatten en tips te geven zodat ze een sociaal en stabiel maatje hebben voor het leven. Ik zie het als een uitdaging om ze het leven door de ogen van een hond te laten bekijken, die is namelijk heel anders dan dat wij als mens het leven zien.


 

Noeska Haitjema

Instructeur gehoorzaamheid/treibbal/hoopers/praktijkspeuren/workshops

Gedragsdeskundige

Eigenaresse Hondenschool.

 

 

  

MIRJAM VAN MEERENDONK

 

Mijn naam is Mirjam van Meerendonk. Een aantal jaren geleden waren mijn partner Hans en ik op zoek naar een 2e hond en kwam hond Anouk op ons pad in het jaar 2010. Anouk een teefje kruising herder-collie van ruim 1 jaar oud maar Anouk was niet zomaar een hond. Anouk kwam uit Spanje, was daar gevonden op straat en nog zeer angstig en zat in een gastgezin in Nederland. Deze mensen hadden al ruime ervaring met buitenlandse honden en zochten dan ook mensen die Anouk verder konden begeleiden. Waren wij dan wel het geschikte gezin voor Anouk en een hond uit het buitenland? Mijn nieuwsgierigheid bleef en iets in mij zei dat deze hond er moest komen. Na menig keer over en weer gebeld te hebben met het gastgezin en verteld te hebben wat wij te bieden hadden zijn we Anouk op gaan zoeken in de buurt van Zaltbommel. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door het gastgezin en een grote roedel honden en daar was ook Anouk in de grote tuin op ongeveer 50 m. afstand stond ze naar ons te staren en kwam geen stap dichter bij. Weer thuis gekomen zijn we er eens rustig over na gaan denken maar ik kon Anouk niet los laten ondanks dat ik al wist dat we met haar een hele lange weg zouden hebben te gaan. Een lichtpuntje was dat onze 6 jarige labrador teef Laika een stabiele hond was en haar nog wel eens verder zou kunnen helpen. Een aantal weken later werd Anouk bij ons gebracht door het gastgezin want ze waren wel heel zuinig op haar. Anouk was n.l voor ons al een keer geplaatst geweest in een gezin en daar weg gelopen met alle gevolgen van dien. Ze is weken zoek geweest . Onze plek werd goed gekeurd en Anouk mocht bij ons blijven. Het eerste jaar hebben we weinig tot niets van haar gevraagd en haar gewoon haar gangetje laten gaan in huis en op het erf. Ze was goed gesocialiseerd met honden maar absoluut niet met mensen en bleef er meters vandaan, ook bij ons. Langzaam aan begon ze ons stapje voor stapje te vertrouwen en uiteindelijk kon ik haar aan lijnen en eens mee nemen met onze labrador voor een wandeling. Van het een kwam het ander. Nico de blinde podenco werd door ons geadopteerd. Ik werd mee gevraagd naar Spanje door een Stichting die zich in zet voor deze honden, om een asiel te gaan bezoeken, hebben honden mee terug genomen voor herplaatsing. Ik ben in Roemenie geweest en op verschillende plekken met eigen ogen gezien wat daar voor dierenleed is maar ook wat een geweldige vrijwilligers er zijn die proberen hun steentje bij te dragen. Ons vrijwilligerswerk begon met het inzamelen van o.a voer voor de verschillende asieltjes en manden, dekens enz. enz. Anouk ....je bent niet voor niets gekomen.
Anouk haar angst bleef overheersen naar mensen toe en ná 1 jaar ben ik op zoek gegaan naar een geschikte hondenschool en kwam uiteindelijk bij Mijn Maatje terecht. Deze manier van aanpak sprak mij zeer aan en moest zeker de juiste manier voor Anouk zijn. Wat een geduld heeft Mijn Maatje met ons gehad maar ook zeker de medecursisten hebben er tijd in gestoken. Na een aantal trainingen wat voor Anouk alleen maar was meer vertrouwen te krijgen in de mens hielpen de medecursisten met snoep aan bieden haar stapje voor stapje verder. Ik ben ze er nog steeds heel dankbaar voor. Ná ruim 3 jaar begon Anouk zich steeds meer te ontspannen en hadden we een Maatje voor het leven. 
Ons werk ging door. Na Nico is het een komen en gaan geweest van ook oude hondjes die we dan soms ook maar 2 jaar gehad hebben vanwege hun leeftijd. Pintas kwam op ons pad en ook hierbij hebben we de hulp van Mijn Maatje weer gevraagd want dit was niet makkelijk maar ook Pintas heeft na 4 jaar zijn rust uiteindelijk gevonden bij ons. Inmiddels bestaat onze roedel uit 5 honden Laika, Anouk, Nico, Pintas en Kylo en 2 opvanghonden Loli en Espejito.......en natuurlijk weer met een rugzakje. Sinds een paar weken kom ik weer bij de hondenschool en werd ik door Mijn Maatje gevraagd om het Team te komen versterken. Deze uitdaging kon ik natuurlijk niet afslaan want eigenlijk doe ik al jaren heel veel op gevoel en het allerbelangrijkste..........geduld. Nu krijg ik de kans om echt veel te gaan leren over de hondentaal en dit straks ook nog eens over te kunnen gaan brengen naar de cursisten en wat is er mooier dan dat om mensen te kunnen zien genieten samen met hun hond.
Naast mijn uitgebreide hobby ben ik nog 24 u werkzaam als Verzorgende I.G binnen een Revalidatie afd. Orthopedie waar ik met veel plezier werk.
Ik hoop jullie allemaal gauw te kunnen ontmoeten en heb er veel zin in.

 

 

 

Mirjam van Meerendonk

Instructeur gehoorzaamheid

 

 

JOS OTTENS

 

Hallo mijn naam is Jos Ottens. In het dagelijks leven ben ik leerkracht. Ik geef les aan leerlingen die moeite hebben om een normaĺe schooldag vol te kunnen houden. En dat doe ik zo'n 20 jaar. Daarnaast heb ik een heel leuk gezin. En Poez is onze hond. Ja, hij heet Poez. Sommige dingen moet je niet al te serieus nemen dus ook niet de naam van je hond. 

Komt hij je bekend voor? Het klopt zijn naam heeft al eerder op de site gestaan als hond van de maand. 
Poez is een boxador of labroxer in luxere kringen. Oftewel een kruising boxer labrador. Hij heeft het gekke van de boxer en het slimme van de labrador. 
Tijdens de puppy cursus had ik er mijn handen vol aan. Maar het is een geweldige hond geworden die erg lief en trouw is. 
Wat ik wel serieus neem is het geven van training aan honden. Ik vind het belangrijk dat een hond op training komt van pups af aan. En ik vind het nog belangrijker dat de baas komt trainen. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn en hoeveel tijd je kwijt bent aan het trainen van een pup. Maar als je het goed doet dan kun je een hele fijne hond krijgen. En dat heeft mij ook bewogen om trainer te worden. Met baas en hond samen trainen zodat jullie samen een hele leuke tijd tegemoet gaan met een sociale hond die lief is voor anderen maar nog wel een hond kan zijn.
 

 

 

Jos Ottens
Instructeur gehoorzaamheid
 
DANNY BROKKEN
Mijn naam is Danny Brokken. Ik woon samen met mijn vrouw, 2 kinderen en Balou(onze labrador van september 2020) in Dedemsvaart. Ik ben werkzaam bij de politie. Ik heb 11 jaar op straat gewerkt bij verschillende disciplines. Inmiddels werk ik alweer 5 jaar als rechercheur bij het team bestrijding kinderporno en kindersekstoerisme in Zwolle.
 
Van jongs af aan ben ik opgegroeid met honden. Op een aantal jaren na heb ik altijd honden gehad waar ik veelal zelf mee getraint heb. Met Balou train ik ook bij Hondenschool Mijn Maatje. Met honden bezig zijn in welk opzicht dan ook geeft mij veel plezier en voldoening. Ik ben dan ook erg blij dat ik als instructeur werkzaam ben bij Hondenschool Mijn Maatje. Ik zal mijn kennis met veel enthousiasme overbrengen op de cursisten. Interactie met de cursisten vind ik belangrijk en individueel aandacht geven waar nodig gaat eigenijk vanzelf. Onze Balou is een hond met een zeer pittig karakter. Als hij zin heeft om zijn aandacht op mij te richten luistert hij heel erg goed, maar heeft hij geen zin dan kan ik het vergeten. Ik weet dan ook dat het veel tijd en geduld kost om een hond te trainen. Ik ga samen met jullie aan de slag om een goede en hechte band te creëeren tussen baasje en hond, waarbij dit uiteraard op een liefdevolle manier gebeurd, zodat jullie een mooie toekomst tegemoet gaan met een lieve betrouwbare hond.
 

 

 
Danny Brokken
Instructeur gehoorzaamheid 
 
 
HANS VARWIJK
 

Mijn naam is Hans Varwijk, ik woon samen met mijn vrouw en 4 kinderen in Dedemsvaart en werk in het dagelijks leven bij de Wavin Groep. Ik trainde zelf met onze Labradoodle bij de hondenschool en op enig moment kwam het balletje aan het rollen toen er nieuwe trainers gevraagd werden. Het werken met de honden en hun eigenaren is ontzettend leuk om te doen. Elke week weer, zie je de voortgang van iedereen, de frustratie als het niet lukt (vergis je niet, die heb ik ook nog steeds met mijn eigen hond) en het plezier dat de honden hebben.

De uitdaging is telkens weer om stappen te zetten met de honden en hun baasjes middels oefeningen en training. Het is mooi om hierbij de mensen te ondersteunen. Zoals ook Noeska aangeeft in haar inleiding, dat gaat op een relaxte manier waarbij plezier voorop staat, voor de hond uiteraard, maar ook voor de eigenaar. 

  

 

Hans Varwijk

Instructeur gehoorzaamheid

  

 

JOHN DERKSEN
 
Ik ben John Derksen. Sinds mei 2022 toegevoegd aan het mooie team van instructeurs. Ik woon met mijn vrouw Ans en de honden Noah en Gijs in Dedemsvaart. Onze drie kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en wonen gelukkig dichtbij. Dagelijks werk ik bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op het gebied van de cybersecurity van de energiesector en de telecomsector.
Daarnaast ben ik actieve reservist bij de Koninklijke Landmacht en mag daar de burgemeesters in de regio IJsselland adviseren bij het bestrijden van rampen en crisis. 
Door het trainen met Gijs ben ik enthousiast geworden over hoe je met je eigen hond kan omgaan en wat je samen veel kunt leren. Dat groeit dan uit tot een mooie band met jouw hond. Dat is hard werken maar onder goede begeleiding gaat dat als vanzelf. Ik vind het daarom ook leuk om als instructeur andere hondenliefhebbers te helpen om zo’n mooie band met de hond op te bouwen.

 

Het plezier en de voldoening in het werken met jouw hond staat daarbij voor mij voorop.
 
 

 

John Derksen

Instructuur gehoorzaamheid io.

 

 

Tessa Schuurman 

 

Mijn naam is Tessa Schuurman. In het dagelijks leven ben ik student aan de Pabo en loop ik stage in het basisonderwijs, voor groepen staan is voor mij dus bekend terrein. Sinds 2018 train ik met mijn hond Diva, we zijn begonnen met de puppycursus en gehoorzaamheid en nu doen we al bijna 3 jaar aan Behendigheid. Diva is een Schapendoes en is geboren in Finland. Ze heeft een lief en moedig karakter, is erg op mensen gericht en ze vindt het leuk om lange wandelingen te maken of met me te trainen. Tijdens de lessen behendigheid heb ik geleerd dat het soms tijd kost om je hond nieuwe dingen te leren, maar dat ze enthousiast worden als ze het uiteindelijk kunnen. Dit is iets wat ik ook wil overbrengen tijdens de lessen Behendigheid die ik geef: ook al kosten dingen soms wat meer tijd, uiteindelijk krijg je er iets moois voor terug. Behendigheid is echt iets dat je samen met je hond doet, het gaat dus om teamwork. Ik kijk erg uit naar de lessen en de groei die jullie samen met je hond gaan doormaken! 


 

 

Tessa Schuurman
Instructeur Behendigheid/Agility