De medewerkers van Hondenschool Mijn Maatje stellen zich graag aan u voor.

 

FRANCY VOS

In 2007 werd mijn droom werkelijkheid met de opening van Hondenschool Mijn Maatje. Na diverse opleidingen ben ik gestart.

Ik had 1 missie: Honden een prettig leven bezorgen bij hun eigenaren door mijn kennis over honden aan hen over te dragen en de baas te begeleiden bij de opvoeding.

Nu, 10 jaar later, kijk ik terug en denk: Missie geslaagd!

Vele baas-honden koppels genieten dagelijks van elkaar!

Ik heb dit niet alleen gedaan maar samen met mijn team! Zonder hen had ik dit niet kunnen bereiken!

Ik hoop nog vele jaren dit prachtige beroep uit te mogen oefenen. Ik voel me bevoorrecht met deze prachtige dieren te mogen werken!

Voor mij staat het genieten van je hond op de eerste plaats!

 

Francy Vos.

Instructrice gehoorzaamheidstraining, praktijkspeuren en gedragstherapeute.

Eigenaresse hondenschool.

 

 

NOESKA HAITJEMA

Ik geloof niet in een drilmethode maar in het plezier maken met je hond. Gehoorzaamheid dwing je niet af maar dat verdien je door op een liefdevolle manier te trainen en zo een vriendschapsband op te bouwen met je maatje. Liefde, geduld en consequent zijn in de opvoeding van je maatje is de gulden regel. Ik heb inmiddels een tweede hond er bij, Jessie een Goldendoodle. Deze was vanaf haar puppytijd onzeker en bang voor andere honden. Door haar iedere keer mee te nemen naar de hondenschool als ik les moest geven en zij "verplicht" moest leren spelen met andere honden is ze voor een groot deel over deze angst heen gekomen.

 

De hondensporten Treibball en Hoopers zijn in deze omgeving nog niet zo bekend, terwijl de honden dit zo leuk vinden om te doen! Ik daag je dan ook uit om eens mee te doen met de workshops, dit verstevigd de band met je hond nog meer op een ontspannen en spelende wijze.


Naast het geven van de lessen op de hondenschool ben ik ook instructeur Praktijkspeuren. Je leert hier samen met je hond om een vermist persoon op te speuren, deze lessen zijn individueel en ook geweldig om te doen!


Het leuke van lesgeven vind ik om de baasjes te leren hun hond "te lezen" en ze handvatten en tips te geven zodat ze een sociaal en stabiel maatje hebben voor het leven. Ik zie het als een uitdaging om ze het leven door de ogen van een hond te laten bekijken, die is namelijk heel anders dan dat wij als mens het leven zien.


Naast mijn "hondenleven", ben ik werkzaam op de afdeling Informatievoorziening van een waterschap. Ik help medewerkers met ICT problemen bij de helpdesk en assisteer bij interne ICT trainingen. 

 

 

Noeska Haitjema

Instructrice gehoorzaamheid/treibbal/hoopers/praktijkspeuren

 

 

DANIELLE TAMMELING             

Een aantal jaar geleden had ik een fantastische hond, met een enorme gebruiksaanwijzing. Zoals veel mensen dacht ik destijds dat het opvoeden van een hond vooral met gezond boeren verstand te maken had. Gelukkig kwam ik er op tijd achter dat ik het met deze hond niet zonder hulp ging redden en daardoor kwam ik in contact met Francy. 

Tijdens de jaren die ik met die hond aan het trainen ben geweest, heb ik enorm veel geleerd en uiteindelijk een echt Maatje gekregen. Het heeft me vooral geleerd dat gezond boeren verstand alleen, niet voldoende is om een hond op te voeden. Ik heb honden leren lezen, geleerd over hun denkwijze en vooral ook geleerd dat onze eigen lichaamstaal van hele grote invloed is op onze honden. 


Toen ik gevraagd werd door Francy om instructeur te worden, hoefde ik ook niet lang te twijfelen. Ik had op dat moment geen hond meer en vond het erg leuk om toch weer met de trainingen bezig te zijn. Het leukste aan het geven van de trainingen vind ik dat ik mijn kennis nu kan overdragen op de cursisten en op die manier kan bijdragen aan het plezier dat ze met hun honden beleven. Daarnaast blijf ik zelf ook iedere keer weer bij leren, wat erg van pas komt met onze nieuwe pup Beer.


Naast een drukke baan zorgt het geven van de trainingen voor een stukje ontspanning en vooral voor een heleboel plezier en voldoening. Het is ontzettend leuk dat je kunt zien dat de cursisten een band opbouwen met hun hond en dat ze samen echte Maatjes zijn geworden!

 

 

Danielle Tammeling

Instructrice gehoorzaamheidtraning

 

 

KAYLEIGH BOOD

Ik ben Kayleigh Bood en geef gehoorzaamheidstraining.

In mijn dagelijks leven houd ik mij vooral bezig met mensen. Mijn achtergrond ligt in de psychologie en heb veel ervaring met het begeleiden en coachen van mensen.

Toen ik met mijn eerste eigen hond Siggy naar gehoorzaamheidstraining ging merkte ik hoe leuk maar ook ingewikkeld het kan zijn om een hond te trainen. Tot zo ver had ik al vele uren doorgemaakt in gesprek met mensen die soms al moeilijk te begrijpen kunnen zijn. En nu had ik een hond, maar hoeveel ik ook tegen haar praatte ze zei niks terug. Toch bleek ik een oogje te hebben voor de taal van honden wat er toe geleid heeft dat ik werd gevraagd om gehoorzaamheidstraining te geven. Na mij verder te hebben verdiept hier in de aspecten van gehoorzaamheidstraining en veel lessen te hebben meegelopen ben ik nu onderdeel van het team dat de Hondenschool Mijn Maatje maakt.

Als instructrice is het mijn doel om ieder baasje en zijn/haar hond de kennis te geven en de vaardigheden te helpen ontwikkelen die leiden tot een stabiel en gelukkig leven met elkaar.

 

Kayleigh Bood

Instructrice gehoorzaamheidtraining 

 


MIRJAM VAN MEERENDONK

 

Mijn naam is Mirjam van Meerendonk. Een aantal jaren geleden waren mijn partner Hans en ik op zoek naar een 2e hond en kwam hond Anouk op ons pad in het jaar 2010. Anouk een teefje kruising herder-collie van ruim 1 jaar oud maar Anouk was niet zomaar een hond. Anouk kwam uit Spanje, was daar gevonden op straat en nog zeer angstig en zat in een gastgezin in Nederland. Deze mensen hadden al ruime ervaring met buitenlandse honden en zochten dan ook mensen die Anouk verder konden begeleiden. Waren wij dan wel het geschikte gezin voor Anouk en een hond uit het buitenland? Mijn nieuwsgierigheid bleef en iets in mij zei dat deze hond er moest komen. Na menig keer over en weer gebeld te hebben met het gastgezin en verteld te hebben wat wij te bieden hadden zijn we Anouk op gaan zoeken in de buurt van Zaltbommel. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door het gastgezin en een grote roedel honden en daar was ook Anouk in de grote tuin op ongeveer 50 m. afstand stond ze naar ons te staren en kwam geen stap dichter bij. Weer thuis gekomen zijn we er eens rustig over na gaan denken maar ik kon Anouk niet los laten ondanks dat ik al wist dat we met haar een hele lange weg zouden hebben te gaan. Een lichtpuntje was dat onze 6 jarige labrador teef Laika een stabiele hond was en haar nog wel eens verder zou kunnen helpen. Een aantal weken later werd Anouk bij ons gebracht door het gastgezin want ze waren wel heel zuinig op haar. Anouk was n.l voor ons al een keer geplaatst geweest in een gezin en daar weg gelopen met alle gevolgen van dien. Ze is weken zoek geweest . Onze plek werd goed gekeurd en Anouk mocht bij ons blijven. Het eerste jaar hebben we weinig tot niets van haar gevraagd en haar gewoon haar gangetje laten gaan in huis en op het erf. Ze was goed gesocialiseerd met honden maar absoluut niet met mensen en bleef er meters vandaan, ook bij ons. Langzaam aan begon ze ons stapje voor stapje te vertrouwen en uiteindelijk kon ik haar aan lijnen en eens mee nemen met onze labrador voor een wandeling. Van het een kwam het ander. Nico de blinde podenco werd door ons geadopteerd. Ik werd mee gevraagd naar Spanje door een Stichting die zich in zet voor deze honden, om een asiel te gaan bezoeken, hebben honden mee terug genomen voor herplaatsing. Ik ben in Roemenie geweest en op verschillende plekken met eigen ogen gezien wat daar voor dierenleed is maar ook wat een geweldige vrijwilligers er zijn die proberen hun steentje bij te dragen. Ons vrijwilligerswerk begon met het inzamelen van o.a voer voor de verschillende asieltjes en manden, dekens enz. enz. Anouk ....je bent niet voor niets gekomen.
Anouk haar angst bleef overheersen naar mensen toe en ná 1 jaar ben ik op zoek gegaan naar een geschikte hondenschool en kwam uiteindelijk bij Francy terecht. Deze manier van aanpak sprak mij zeer aan en moest zeker de juiste manier voor Anouk zijn. Wat een geduld heeft Francy met ons gehad maar ook zeker de medecursisten hebben er tijd in gestoken. Na een aantal trainingen wat voor Anouk alleen maar was meer vertrouwen te krijgen in de mens hielpen de medecursisten met snoep aan bieden haar stapje voor stapje verder. Ik ben ze er nog steeds heel dankbaar voor. Ná ruim 3 jaar begon Anouk zich steeds meer te ontspannen en hadden we een Maatje voor het leven. 
Ons werk ging door. Na Nico is het een komen en gaan geweest van ook oude hondjes die we dan soms ook maar 2 jaar gehad hebben vanwege hun leeftijd. Pintas kwam op ons pad en ook hierbij hebben we de hulp van Francy weer gevraagd want dit was niet makkelijk maar ook Pintas heeft na 4 jaar zijn rust uiteindelijk gevonden bij ons. Inmiddels bestaat onze roedel uit 5 honden Laika, Anouk, Nico, Pintas en Kylo en 2 opvanghonden Loli en Espejito.......en natuurlijk weer met een rugzakje. Sinds een paar weken kom ik weer bij de hondenschool en werd ik door Francy gevraagd om haar Team te komen versterken. Deze uitdaging kon ik natuurlijk niet afslaan want eigenlijk doe ik al jaren heel veel op gevoel en het allerbelangrijkste..........geduld. Nu krijg ik de kans om echt veel te gaan leren over de hondentaal en dit straks ook nog eens over te kunnen gaan brengen naar de cursisten en wat is er mooier dan dat om mensen te kunnen zien genieten samen met hun hond.
Naast mijn uitgebreide hobby ben ik nog 24 u werkzaam als Verzorgende I.G binnen een Revalidatie afd. Orthopedie waar ik met veel plezier werk.
Ik hoop jullie allemaal gauw te kunnen ontmoeten en heb er veel zin in.

 

 

 

Mirjam van Meerendonk

Instructrice gehoorzaamheid i.o.

 

KIRSTEN KLEIN

Mijn naam is Kirsten Klein, afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als Paraveterinair Dierenartsassistent aan de Groene wellle in Zwolle. Mijn hele leven heb ik al een enorme passie voor dieren, maar vooral voor honden. Thuis hebben we twee franse jachthonden. Met Beaugeay (de zwart witte hond) heb ik meerdere cursussen gevolgd waaronder ook behendigheid, hier hebben we allebei enorm veel plezier aan beleefd. Toch was mijn allergrootste wens een hondje echt van mijzelf. Toen ik twee jaar geleden dan eindelijk mijn eigen hondje Boots kreeg, kon mijn geluk dan ook niet op! Met Boots loop ik af en toe hondenshows, maar het leukste vind ik toch om samen met de honden lekker buiten actief bezig te zijn. Toen ik zag dat hondenschool Mijn Maatje een behendigheidsinstructeur zocht, ben ik ook direct op dit aanbod ingegaan.       

Ik hoop dat ik de baasjes en hun honden net zoveel plezier aan de behendigheid kan laten beleven, als dat ik destijds heb gehad met Beaugeay.

 

 


Instructrice behendigheid

 

Kirsten Klein

Instructrice behendigheid