HOND VAN DE MAAND

 

                                              JUNI

 

                                               

                                           GOLDY

 

 

Om diverse redenen kunnen we een hond "hond van de maand" maken.

De reden waarom we GOLDY hond van de maand gemaakt hebben is de volgende:

 

Goldy is een kleine hond die als pup bij ons is gestart. Zit inmiddels in de gevorderden groep en speelt met heel veel honden. Groot of klein maakt GOLDY niets uit...zal nooit blaffen naar ze :)

Hoe vaak heb je niet van die kleine honden die naar iedere grotere hond (en dat zijn er in dit geval heel veel, want zo groot is ie niet)uitvallen.

Dat het ook anders kan laat GOLDY zien!

 

 

 

 

 

Dit schreven de baasjes:

Goldy is een mopshond van 9 maanden oud. Zoals de naam ook al wel doet vermoeden is ze een waar prinsesje. Waarom nou de naam Goldy? Vanwege haar beige kleur en omdat haar vrouwtje gek is op goud. 


Bij het uitzoeken van een hond wilden wij graag een hond die lief, aanhankelijk en niet te groot zou zijn. Zo kwamen we algauw terecht bij een mopshond. we hebben lang gezocht naar een goed nestje, uiteindelijk hadden we er één gevonden en konden we Goldy ophalen! 


Goldy is een hondje dat houdt van aandacht en het liefst de hele dag bij je op schoot zit. Daarnaast vindt ze het ook heerlijk om te wandelen en te spelen. Ze vindt het ook heerlijk om voor het raam te liggen en alles buiten in de gaten te houden als een echt prinsesje. Goldy is speels, lief, gek op kinderen en aandacht. 


Omdat mopshonden nogal aanleg hebben om dik te worden, proberen wij Goldy zo slank mogelijk te houden zodat ze ook geen tot minder last krijgt van haar korte neusje. En wat een actief hondje is het, een wandeling in het bos of een grote avondwandeling Goldy vindt het helemaal geweldig. 


Omdat dit onze eerste hond is, wilden wij graag op cursus met haar. Sinds ze nog maar 7 weken oud was zijn we al begonnen met de puppy cursus. Dit vond ze nogal spannend, want ze was ook nog maar zo klein en de andere honden al zo veel groter. Sindsdien is het alleen maar beter gegaan en en vindt ze het helemaal fantastisch. zelf met de grotere honden spelen is geen probleem meer. Goldy is heel leergierig en snapt heel snel wat er van haar wordt gevraagd, behalve de 'af'. Dit was een klein probleem en we hebben alles uit de kast moeten halen om haar dit aan te leren. Toen ze het onder de knie had, mochten we door naar de beginnersgroep en trainen we nu zelfs al bij de gevorderden! Zolang Goldy het nog leuk vindt blijven we zeker nog een hele poos trainen!


Groetjes,

Nienke en Martijn