HOND VAN DE MAAND

 

                                              April

 

                                               LUNA

 

 

Om diverse redenen kunnen we een hond "hond van de maand" maken.

De reden waarom we Luna hond van de maand gemaakt hebben is de volgende:

De baasjes van Luna komen wekelijks naar de training al meer dan een jaar. 

Ze wonen in Veendam en dat is toch zeker 1 uur rijden!

Alles hebben ze er voor over om van Luna een socialere hond te maken.

In hun woonomgeving werd Luna en ook hun baasjes vaak aangekeken met een blik: o, daar heb je hun weer. Luna was aan de lijn erg agressief.

Overigens hebben we Luna getest en de agressie is zodanig dat we overtuigd zijn dat Luna iedere hond ook daadwerkelijk aan zal vallen als ze los zou zijn. 

Wat hebben we inmiddels veel bereikt! En dat komt zeker door de inzet van Luna haar baasjes.


Dit schreven ze:

 

 

 

Dit is Luna, een franse buldog van nu 3 jaar oud, woonachtig in Veendam. We hebben voor de naam Luna gekozen omdat het staat voor de maan. Luna had namelijk altijd 4 witte vlekjes net boven de kussentjes van haar pootjes. Ze is een typische Franse bul met een eigenwijs karakter, mag graag uitdagen en is heel erg nieuwsgierig. Luna is thuis voornamelijk erg rustig. Ze mag graag lange tijden op de bank liggen slapen, in de zon liggen is nog veel beter. Luna houdt ook erg van spelen, de bal en het touw zijn daarbij haar favoriet. Luna heeft een agressie naar andere honden toe. Wat hiervoor de trigger is geweest kunnen we niet achter halen. Sinds een goed jaar komen we nu bij Hondenschool Mijn Maatje om te werken aan de agressie van Luna. Toen we de eerste paar keren kwamen trainen hebben we dit eerst langs de zijlijn van het veld (achter het hek) gedaan. Luna kon hierdoor de andere honden wel zien maar er niet naar toe. Enige tijd hierna begon er een nieuwe agressie training, daar hebben wij met enkele andere honden een goede tijd aan mee gedaan. Van de agressie training hebben we veel kunnen leren over het corrigeren van het agressieve gedrag van Luna en het goede gedrag op het juiste moment te belonen.


 


We zien nu een goede verandering in het agressieve gedrag van Luna. Toen wij in het begin voor het eerst bij de hondenschool kwamen, ging Luna al helemaal door het lint bij het zien van een andere hond op een afstand van ongeveer 30 meter. Tegenwoordig kunnen we andere honden (relatief) rustig voorbij lopen, wanneer er een straat breedte afstand tussen de honden zit. Luna reageert dan vaak nog wel, door één keer op een agressieve manier er na toe te willen gaan (afhankelijk van de grote/forsheid van de andere hond). Maar vaak na één keer corrigeren houdt ze dan ook al snel op en loopt ze weer vrolijk mee. We zijn erg tevreden met de ontwikkeling van Luna en zijn erg dankbaar aan Hondenschool Mijn Maatje voor hun goede ondersteuning in dit bijzondere geval. We blijven dan ook met veel plezier naar de trainingen komen om de ontwikkeling van Luna voort te zetten.