Hond van de maand

November

 

Ziva is bij ons als puppy begonnen. Een onzeker maar heel leergierig hondje. Tijdens de cursus was ze heel gefocust op haar vrouwtje en had de oefeningen snel onder de poot. (knie ;-)) Ze ging fluitend door de Beginners en Gevorderden trainingen heen en traint inmiddels bij de Behendigheid.

 

 

 

 

 

Dit vertelt het vrouwtje over haar:

 

Ziva….. Ze Is Van Allemaal….

Misschien hadden we even moeten wachten met haar een naam geven.

Want passend bij het karakter van een (grotendeels) kooikerhondje is Ziva geen allemans vriendje.

Als pup hebben we haar meer dan 5 jaar geleden opgehaald uit Friesland.

Ze komt uit een nest van 11 geinige, over elkaar rollende, pups.

Een giga grote wens ging daarmee eindelijk in vervulling!

Tja en dan heb je een geweldig grappige eigenwijze pup in huis. Iets kapot maken heeft ze nooit gedaan. We hadden al vlot in de gaten dat ze een onzeker, pienter en leergierig hondje is en dat we daar wel hulp bij konden gebruiken.

 

We kwamen bij Hondenschool Mijn Maatje uit en na de Puppycursus, Beginners en Gevorderden, gaat onze dochter Annely nu al een tijd met Ziva naar behendigheid. Vanaf dag 1 hebben we het er gezellig, we leren er veel, hebben veel lol, het voelt “laagdrempelig” en elke hond “mag er zijn”.

Ziva drentelt op donderdag na het avondeten onrustig door de keuken… Voor ons een teken dat we weer naar Mijn Maatje gaan. Ze weet het precies!

Als puppy was het echt super schattig om te zien hoe Ziva helemaal op je gefocust kon zijn. Als een dressuurpony draafde ze wanneer we het volgen oefenden. :-)

Ze leert graag nieuwe dingen en voor een lekker snoepje doet ze veel! Maar niet alles: ze laat duidelijk merken wat ze niet leuk vindt: dat begon al bij het oefenen om te liggen (vindt ze nog steeds niet grappig), door de tunnel moeten wanneer er aan het eind een plas is (ze zal toch natte pootjes krijgen) of apporteren (na 3 keer moeten we t ding zelf maar ophalen… haha)

De uitdaging en aandacht tijdens de behendigheid vindt Ziva (meestal) geweldig.

Als ze de snoepjes op de grond belangrijker vindt is er geen land met haar te bezeilen. Gelukkig hebben meer honden wel eens zo’n dag. ;-)

 

Ziva is best wel een kleine Diva! En eerlijk gezegd toch ook wel wat verwend door ons. Ze mag ontzettend graag bij je zijn. Lekker strak tegen je aan liggen op de bank (doet ze alleen als haar deken op de bank ligt) of bovenop je kruipen om te knuffelen.

Ze wandelt t liefst in het bos. Volgens ons komt dat ook door het spelen bij Mijn Maatje op t zand. Als ze zand onder de pootjes heeft dan gaat ze even helemaal los.

We spelen er vaak verstoppertje met haar. Ziva zit en blijft. Iemand verstopt zich een stukje verderop en wanneer ze haar naam hoort rent Ziva er als een speer vandoor om je op te speuren. Behendigheid vindt ze ook leuk. Bij Mijn Maatje maar ook thuis is Annely leuk met haar bezig. Ze kan dan humor hebben maar we zien ook dat ze goed weet wat ze wil. Ziva is een “schoon” hondje.

Komen we na een natte wandeling thuis dan kruipt ze in haar bench en likt zichzelf, als een kat, helemaal schoon.

Een lief en ontzettend trouw knuffelmaatje, dat is ze voor ons.

Onze giga grote wens van toen is, mede door de trainingen bij Mijn Maatje, meer dan in vervulling gegaan!