HOND VAN DE MAAND

 

                                           MAART

 

 

Om diverse redenen kunnen we een hond "hond van de maand" maken.

De reden waarom we deze hond dat gemaakt hebben is vanwege zijn naam.

Bij de proefles vragen we natuurlijk altijd hoe de naam van de hond is.

In eerste instantie dachten we dat we het niet goed verstaan hadden.

Toen bleek dat het wel het geval was dachten we nog dat we door de baas voor de gek gehouden werden.

De baas kwam over als een vrolijke vent, die wel tegen een geintje kan.

Natuurlijk kunnen we dat eens verkeerd inschatten, maar meestal zitten we wel goed.

Nee de naam van de hond was echt wel:

 

                                              POEZ

 

The story van Poez...

 

Het verhaal.

 

Poez is in ons leven gekomen omdat we graag een hond wilden.  Mede door het verlies van ons zoontje Tijs misten we het gevoel om ergens voor te zorgen.  En daar was Poez. Hij stond op marktplaats. 

 

 

 

 

 

 

 

We hadden het samen al vele malen gehad over het hebben van een hond en we waren direct verkocht. Na contact gezocht te hebben met de Fokker zijn we diezelfde avond naar Brabant gereden en hebben Poez mee naar huis genomen. 

 

Die avond hebben we poez aan een touwtje uitgelaten...  En de volgende dag zijn we maar eens spullen  gaan kopen... 

 

De naam poez.  Poez is een hond met de naam poez. Wel met een z anders zou je denken dat het een poes zou zijn. (wat ze echter vergeten is dat je in spreektaal daar niet van op de hoogte bent :))Poez is een Boxador een kruising boxer labrador. Of in luxere kringen gezegd Poez is een Labroxer...

 

Waarom de naam Poez vooral omdat het kan.

Mijn vader liet poez uit toen er jagers achter in het land waren. Die jagers hadden honden bij zich en Poez ging er naar toe. Mijn vader heeft ons vervloekt hoe hij Poez moest roepen in het bijzijn van die stoere jagers... Poez, poez poez...

 

Maar goed je vindt zijn naam leuk of niet. Poez is een bijzondere hond. Hij heeft het gekke en trouwe karakter van een boxer en het slimme koppige karakter van een labrador. Dit lijdt tot bijzondere terror verhalen. Regelmatig treffen we,nu hij in de pubertijd zit, een chaos aan in huis. 

 

Maar hij blijft  een fijne hond en  een maatje. We trainen hard zeker nu Poez in  de pubertijd zit. We blijven lekker doorgaan. Ook nu ons zoontje Teun geboren is. Poez is super lief  voor de baby. Hij ziet Teun als een kleine pup.

 

We gaan met veel plezier naar de training en Poez leert snel. Tenminste als hij zin heeft. Maar met de tips en trucs die we krijgen komen we een heel eind!