HOND VAN DE MAAND

 

                                                    juli

 

                                             TOTO

 

 

 

 

  

 

Ik kwam bij Toto thuis omdat ze wat nare ervaringen had met andere honden en daardoor het vertrouwen verloren had in haar mede viervoeters. We zijn na een gesprekje aan de wandel gegaan en heb ik het baasje van Toto een aantal tips en trucs gegeven hoe om te gaan in bepaalde situaties. Ik heb haar geadviseerd om bij ons te komen lessen zodat Toto in een controleerbare omgeving kon werken aan het vertrouwen in andere honden. Stap voor stap hebben we dat opgebouwd en Toto speelt nu naar harte lust in de groep, super leuk om te zien! Complimenten voor haar baasje die advies heeft ingewonnen, er mee aan de slag is gegaan en heeft vol gehouden!

 

Dit schrijft haar baasje:

 

Toto is een teefje van 3,5 jaar. Een kruising van labradoodle en wheaten terriër. Onze eerste hond. Wat hebben we een plezier met haar. Een vrolijke en gezellige huisgenoot. Ze is vaak met ons aan de wandel bij het Kotermeer.

 

Helaas is ze tijdens het uitlaten een paar keer gebeten waardoor ze wat moeite kreeg om met sommige honden goed om te gaan. Schrikkerig en soms werd ze zelfs agressief richting sommige honden. 

 

Dat was het moment dat we Mijn Maatje hebben ingeschakeld. Noeska is bij ons thuis geweest en heeft me tips gegeven hoe ik Toto kan afleiden en de aandacht bij mij te houden en hoe ik kan zorgen dat andere honden op afstand gehouden worden. 

 

Nu gaat Toto elke maandag naar de cursus en doen we samen ons best om wat bij te leren. Dat vindt ze leuk en gaat heel goed. Ze kan daar ook met de andere honden spelen. Als we wachten tot onze les gaat beginnen, is ze zo ongeduldig! 

 

We zijn blij met het resultaat tot nu toe!